eur:
393.86
usd:
369.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A német gazdaság 0,3 százalékkal nőtt a második negyedévben

A német gazdaság 0,3 százalékkal nőtt a második negyedévben az előző negyedévhez képest - közölte kedden a szövetségi statisztikai hivatal.

A szezonálisan kiigazított előzetes adat jobb az elemzők által várt 0,2 százaléknál, de elmarad az első negyedévi 0,5 százalékos növekedési ütemtől. Éves összevetésben is 0,5 százalékkal bővült a német GDP a második negyedévben, a megelőző negyedévi 1,7 százalékos növekedés után.

A statisztikai hivatal közleménye szerint a személyi és a közületi fogyasztás növekedése és az export teljesítménye ellensúlyozta a beruházások, főként a gépek és berendezések iránti kereslet csökkenését.

A belső fogyasztás növekedése képes volt stabilizálni a gazdaságot, de az exportőrökre nehezebb idők várnak - mutatnak rá elemzők. Döntő tényező, hogy sikerül-e kontroll alatt tartani az euróövezeti válságot, és ha az Európai Központi Bank beavatkozik az állampapírpiacon, a gyenge nyár után a német gazdaság növekedése felgyorsulhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×