eur:
388.51
usd:
360.6
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tranzakciós illeték: bővülhet az adóalanyok köre

Közös álláspontra jutott a Bankszövetség és a kormány a pénzügyi tranzakciós illetékről. A Portfolio.hu információi szerint a megállapodás nemcsak azokat az elemeket tartalmazza, amelyek csütörtökön a parlament elé kerültek egy bizottsági módosító javaslat formájában.

Számos újdonságot hozott a kormány és a Bankszövetség megállapodása a pénzügyi tranzakciókat sújtó adóról. A Portfolio.hu információi szerint bővítik az adóalanyok körét, és csökkentik a készpénzes kifizetések felső határát.

Csiki Gergely, a Portfolio.hu elemzője az InfoRádiónak elmondta: a pénzváltókat is illetékfizetésre köteleznék, amelynek mértéke egy ezrelék lenne, de a Portfolio.hu információ szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium vizsgálja annak a lehetőségét, hogy 2013-tól két ezrelék legyen.

Érdekes eleme a megállapodásnak, hogy a készpénzfizetés maximuma a tervezett 5 millió helyett másfél millió forint lesz.

További újdonság az eredeti tervekhez képest, hogy nem lesz kötelező a munkabért átutalással kifizetni, és nem kell illetéket fizetni a hitelfolyósítás után. Enyhítés továbbá, ami már a múlt heti módosítóban is szerepelt, hogy az illeték mértéke maximum hatezer forint lenne tranzakcióként, a korábbi tervezetben nem volt felső határ.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×