eur:
389.42
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Demján: Visszatérhet a befektetői bizalom, 280 forint körül lehet az euró

Ha Magyarország megegyezne az IMF-fel, az erősítené a befektetői bizalmat - mondta el a TriGránit elnöke. A gazdaság ösztönzése nélkül Demján Sándor szerint akár négy százalékos visszaesés is lehet 2012-ben

Ha a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval létrejön a megállapodás, az a tőkebefektetőknek nagy bizalmat ad - mondta az InfoRádiónak Demján Sándor. A TriGránit elnöke szerint a megegyezés után visszatér a befektetői bizalom, 280 forint körül lesz az euró, és a svájci frank árfolyama is csökkenhet.

Demján Sándor kiemelte: az IMF-nek és az uniónak is az az érdeke, hogy megszülessen a megállapodás, és biztos abban, hogy ez létre is jön majd.

A költségvetésről úgy vélekedett, hogy az nem növeli az államadósságot, de olyan gyenge a gazdasági alap, hogy a plusz adókkal azt erősítik, hogy esetleg összeomoljon. Minden egy forint, amit a vállalkozásoktól elvesznek, az tíz forint kárt okoz - tette hozzá.

A gazdaság ösztönzése nélkül akár 4 százalékos visszaesés is lehet jövőre - vélekedett Demján Sándor, aki szerint ezermilliárd forintot kell visszapótolni.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×