INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kilábal jövőre a nehézségekből a Toyota

InfoRádió / MTI
A Toyota a cégvezetés várakozásai szerint jövőre maga mögött hagyja idei nehézségeit, a cég a tavaszi japán természeti és atomkatasztrófa előtt még a világ vezető autógyártója volt.

A menedzsment 2012-ben már újra 8,48 milliós rekordértékesítéssel számol, 20 százalékos növekedéssel az idei üzleti évhez képest. Az értékesítési prognózis tovább növekedhet, mivel a most közölt becslésben nincsenek benne a környezetbarát autókat célzó állami megrendelések. Jövőre Japánban 1,53 millió, a tengerentúlon 6,95 millió autó értékesítésével számol a cég.

2013-ra 8,95 millióra várja nőni az értékesítést a japán cég.

A Toyota arra számít, hogy autógyártása jövőre 8,65 millió járműre fut fel, ez 24 százalékkal haladná meg az idén gyártott járműmennyiséget.

A vállalat korábban már erősen visszafogta a jövő márciussal záruló üzleti évére vonatkozó előrejelzéseit. Adózott eredményét az üzleti év egészére most 180 milliárd jenen (1,7 milliárd euró) várja, a korábban valószínűsített 390 milliárd jen helyett. A megelőző, idén márciussal befejeződött üzleti évben 408,1 milliárd jen volt az adózott eredmény.

Forgalmát jelenleg 18,2 ezermilliárd jenre teszi a jövő márciusban záruló üzleti évben, a korábban vár 19 ezermilliárd jennel szemben.

A címlapról ajánljuk