eur:
390.55
usd:
364.91
bux:
68295.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hibákat talált a PSZÁF a kötelező biztosítási kalkulátorokban

A fogyasztók érdekeinek védelmében alapvető, hogy a független biztosításközvetítők honlapjain elérhető kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) díjkalkulátorok pontosan tartalmazzák mindazon kedvezményeket, pótdíjakat és egyéb feltételeket, melyeket az egyes biztosítók díjhirdetésükben közzétettek - hívja fel az érintettek figyelmét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

Közleményében a PSZÁF kifejti, hogy többször áttekintette a jelentős piaci súlyú független biztosításközvetítők honlapjainak kgfb-díjkalkulátorait, s az ezeken számított díjakat összevetette a biztosítók honlapjain kalkulált díjakkal.

A díjkalkulátorok első áttekintése után a felügyelet megállapította: több független biztosításközvetítőnél eltérnek a díjszámító programjukkal kalkulált, és a biztosítók által az országos napilapokban megjelentetett díjtarifában közzétett feltételekkel kalkulált díjak.

A PSZÁF ezek alapján vezetői levélben szólította fel az érintett független biztosításközvetítőket arra, hogy a díjkalkulátorok működtetésekor feleljenek meg a fogyasztók megfelelő, korrekt és teljes körű tájékoztatását szolgáló elvárásoknak.

A független biztosításközvetítők az általuk működtetett díjkalkulátorokat folyamatosan ellenőrizzék, az ellenőrzés során észlelt hibákat mihamarabb javítsák ki. A szükséges korrekcióknál vegyék figyelembe a biztosítók által - a PSZÁF kötelezése alapján - időközben végrehajtott módosításokat is.

Hamar kiküszöbölték a hibákat

A kötelező kampány indulásának első hetében valóban lehetnek hibák a kalkulátorokban, ehhez elég egy rosszul feltett kérdés is, de ezeket mind az alkuszok, mind pedig az ezt ellenőrző biztosítók hamar kiküszöbölik - mondta a pénzügyi felügyelet figyelmeztetése kapcsán az InfoRádiónak a Kötelező.hu vezetője.

Lantos Lóránt hozzátette: az alkusznál kalkulált biztosítási összegre egyébként árgarancia van, ami biztonságot jelent az ügyfeleknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×