eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Bank of America a vártnál jobban teljesített

Kellemes meglepetést okozott a Bank of America, amely a szeptember végével zárult negyedévben a vártnál is nagyobb profitot ért el az egy évvel korábbi veszteség után, igaz, hogy ezt egy egyszeri vagyonértékesítés révén sikerült elérnie.

A vagyona alapján legnagyobb amerikai bank adózott eredménye 5,9 milliárd dollár, részvényenként 56 cent volt az egy évvel korábbi 7,6 milliárd dollár, részvényenként 77 cent veszteség után.

A negyedéves eredményt javította a Bank of America 9,8 milliárd dolláros adózás előtti profitja a China Construction Bank részvénycsomagjának az eladásából. A cég 2,2 milliárd dolláros veszteségek könyvelt el ugyanakkor részvénybefektetései után.

A társaság negyedéves bevétele 6 százalékkal 28,7 milliárd dollárra nőtt.

A szakértők kisebb, 28 cent részvényarányos eredményre és szerényebb, 25,75 milliárd dolláros bevételre számítottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×