eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Európának el kéne ismernie, hogy Kína piacgazdaság

Kína bővítené európai befektetéseit, de úgy gondolja, cserébe az európai vezetőknek "bátor lépéseket" kell tenniük, mindenekelőtt elismerni, hogy Kína piacgazdaság - mondta a kínai miniszterelnök, Ven Csi-pao szerdán az északkelet-kínai Dalianban, a Világgazdasági Fórum tanácskozásán.

A kínai kormányfő kifejezte meggyőződését, hogy az Egyesült Államok és Európa le fogja küzdeni gazdasági nehézségeit, és úgy vélte, most a legfontosabb megakadályozni az euróövezeti államadósság-válság továbbterjedését.

Elemzők arra következtettek megjegyzéseiből, hogy Kína egyelőre nem siet az euróövezeti állampapírok jelentősebb vásárlásával - írta a Dow Jones hírügynökség.

Kína régóta követeli a piacgazdasági jellegének nemzetközi elismerését, amely a nemzetközi kereskedelmi jogban a mostaninál kedvezőbb elbánást jelentene Kína számára kereskedelmi vitákban.

A kínai kormány elkötelezett a viszonylag gyors gazdasági növekedés fenntartása és a hazai fogyasztás növelése mellett, ily módon segítve a világgazdaságot - hangsúlyozta a kínai kormányfő.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×