eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"A kormány intézkedéseinek pozitív hatása legkorábban jövőre jelentkezhet"

A magyar kormány a jelenlegi 81 százalékról 77 százalékra csökkenti az államadósságot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Belgrádban kedden. Az ING Bank elemzője szerint ez teljes egészében a magán-nyugdíjpénztári tagok vagyonának átcsoportosításának köszönhető.

Nagyjából teljesen a magán-nyugdíjpénztári tagok vagyonának átcsoportosításával csökkenti 81-ről 77 százalékra a magyar államadósság mértékét a kormány - mondta az InfoRádiónak az ING Bank elemzője. Orbán Viktor kormányfő kedden közölte, hogy jövő héten jelentik be a részleteket.

Németh Dávid emlékeztetett, hogy a pénztárak átutalták a vagyont az államnak, így tiszta képet lehet kapni arról, hogy mekkora a visszalépők vagyona. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője az InfoRádiónak korábban azt mondta, hogy összesen 2 946 milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári vagyon került át az államhoz.

A kormányzati intézkedések pozitív hatása legkorábban jövőre és 2013-ban jelentkezhet a költségvetési egyenlegben - vélekedett az elemző.

Németh Dávid kiemelte: bizonyos területeken enyhített álláspontján a kormány. A munkanélküli segély folyósításának időtartamát 90-ről 180 napra változtatták, ami kisebb megtakarítást eredményez, de racionálisabb, jó döntésnek nevezhető - fejtette ki.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×