eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tízmilliárdos károkat okozhat a járvány

Keddre Luxemburgba összehívta az Európai Unió agrártanácsát a németországi hasmenésjárvány zöldségágazatra tett hatásainak elemzésére a vidékfejlesztési miniszter.

Fazekas Sándor a TV2 reggeli műsorában azt mondta: becslések szerint csak Magyarországon több tíz milliárd forintos lehet a kár a zöldségtermesztésben.

A tárca vezetője úgy fogalmazott: az elhamarkodott nyilatkozatok miatt egyre kevesebben vásároltak zöldségeket, pedig a vizsgálatok alapján egyértelműen kiderült, hogy nem a spanyolországi uborka volt a fertőzés forrása. Fazekas Sándor arra kérte a kereskedőket, hogy vásárolják fel a termést az uborkatermelőktől.

A miniszter emlékeztetett arra is, hogy Magyarországra egyáltalán nem érkezik import uborka, mert a hazai termelők teljes mértékben képesek ellátni a piacot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×