eur:
387.01
usd:
356.43
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Miért érdemes várni a tankolással?

Bár az olaj árfolyama emelkedett a héten, a forint sokat erősödött a dollárhoz képest, ami összességében az autósok malmára hajthatja a vizet az előttünk álló héten. A legnagyobb valószínűsége ugyanis annak van, hogy a benzin és a gázolaj esetében is csökkennek majd az árak - írja a Portfolio.hu.

Bár a héten várakozásoknál gyengébb makrogazdasági adatok láttak napvilágot a tengerentúlon, a világ legnagyobb olajfogyasztójának gazdasági kilátásait beárnyékoló számok nem hatottak érdemben az olajárra. Annak átlagos árfolyama ugyanis emelkedéssel nyugtázta a hetet.

Az olajár mozgását követték a héten is a finomított termékek, így a gázolaj dollárban mért jegyzésára 2,6 százalékkal, a benziné 0,6 százalékkal került feljebb.

A forint azonban nagyot erősödött a dollárhoz képest (a múlt heti 191,1-es átlagár után az utóbbi napokban 184,6-es átlagos érték alakult ki), melyben a rossz makroadatok hatására az euróval szemben is megingó zöldhasú játszotta a főszerepet. Összességében tehát hazai fizetőeszközben mérve a benzin átlagára a héten 2,8 százalékkal, a gázolajé pedig 0,9 százalékkal került lejjebb.

Az utóbbi napok tőzsdei ármozgásai alapján tehát legnagyobb valószínűsége annak van, hogy az előttünk álló héten lefele veszi majd az irányt az üzemanyagok ára. Amennyiben változnak az árak, úgy a benzin esetében nagyobb lehet az árcsökkenés.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×