eur:
394.64
usd:
370.74
bux:
66509.87
2024. április 16. kedd Csongor

Kissé erősödött a forint csütörtök reggel

Kissé erősödött a forint csütörtök reggel, az eurót 264 forint körül, a svájci frankot 204 forint körül jegyezték a nemzetközi devizapiacon 7 óra körül.

A forintot támogatják az államháztartás átalakítását célzó tervek, az euró jegyzése így rövid távon megközelítheti a 260 forintot.

Ugyanakkor gyengülhet is, mert "a piac már beárazta a jó hírek többségét" - idézte a Dow Jones amerikai gazdasági hírügynökség az MKB bank elemzőit, akik szerint a forint pályáját hosszú távon a nemzetközi hangulat határozza meg. Ezt pedig nagyban befolyásolhatja június körül, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbank rendszer (Fed) fokozatosan leállítja gazdaságösztönző programját.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×