eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Javult a fizetési fegyelem

Egy év alatt a cégek átlagos fizetési késedelme két napot csökkent, azaz ma a magyar vállalatok átlagosan 18 nap késéssel egyenlítik ki számláikat, míg 2010 elején húsz napot csúsztak a fizetésnél - áll a Dun and Bradstreet elemzésében. A társaság igazgatója azt mondta: a javulás annak is köszönhető, hogy szigorúbbak a cégek a fizetési határidők tekintetében.

Az elmúlt időszakban javulás figyelhető meg a fizetési késedelmek tekintetében: amíg 2010 elején átlag húsz napot késtek a cégek számláik rendezésével, addig most a késedelem 18 napra csökkent - mondta az InfoRádiónak a Dun and Bradstreet igazgatója.

Keleti József hozzátette: ez egy általánosan megfigyelhető javulás, de tény, hogy a válságidőszakokban megfigyelhető a fizetési fegyelem javulása, mert azok a cégek, amelyek szigorúan veszik a kockázatkezelést, keményebben lépnek fel a későn fizetőkkel szemben.

Kiemelte azonban, hogy vannak olyan szektorok, ahol a 18 napos késedelem inkább 25, vagy a fölött van. Az ingatlanügyletek, az építőipar azok a területek, ahol a vállalatok ha késnek, az átlagnál többet csúsznak.

A Dun and Bradstreet igazgatója elmondta azt is, hogy a húsz nap körüli késés már viszonylag hosszú ideje tendenciának nevezhető, és ez az egy-két napos csökkenés már jelentősnek nevezhető. Úgy tűnik, ezt stabilan tartani is lehet - fűzte hozzá.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×