eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán: A megszorítások politikája nem képes megoldani a gazdasági problémákat

Támogatja az európai szakszervezetek megszorítások politikája elleni kiállását a magyar kormány. A miniszterelnök szóvivője erről azután adott ki közleményt, hogy Orbán Viktor fogadta John Monks-ot, az Európai Szakszervezeti Konföderáció főtitkárát, valamint magyar szakszervezeti vezetőket.

Szijjártó Péter a találkozóról kiadott összegzésében azt hangsúlyozta: a miniszterelnök arról beszélt, hogy a megszorítások politikája nem képes megoldani a gazdasági és társadalmi problémákat, sőt maga idézi elő azokat. Orbán Viktor a megbeszélésen úgy fogalmazott: Magyarországon az emberek az akkor még ellenzékben lévő Fidesz támogatásával nyolc éven át küzdöttek a szocialista kormányok sorozatos megszorításai ellen, de a jelenlegi kabinet véget vetett a megszorítások politikájának.

Szombaton várhatóan huszonegy európai ország több tízezer munkavállalója érkezik az uniós tagállamok pénzügyminisztereinek gödöllői ülésére időzített tüntetésre. A megmozdulást hat magyarországi érdekképviselet szervezte, hogy így tiltakozzon a több uniós országban tapasztalt megszorító politika ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×