eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A Budapest Airport szerint meg tudnak egyezni a taxidrosztokról

A Budapest Airport Zrt. (BA) szerint meg tudnak majd egyezni a fővárossal a taxidrosztok üzemeltetéséről, mert a tárgyalások pozitív irányba haladnak.

Hardy Mihály, a BA Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-nek az után mondta ezt, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, felbontották a taxidrosztok üzemeltetéséről szóló, 2006-ban megkötött szerződést.

Hardy Mihály szerint a felmondás egy jogtechnikai megoldás, hiszen, ha péntekig ezt nem teszik meg, akkor újabb öt évre automatikusan meghosszabbodik a szerződés. Május 25-ig van lehetőség új szerződést aláírni, ez Hardy Mihály elmondása szerint elérhető, a tárgyalások pozitív irányba haladnak, de nagyon kiterjedt megállapodásról van szó, ezért több időre van szükség.

Kitért arra is, hogy a Budapest Airport nyitott arra, hogy az utastájékoztatást - amelynek fejlesztéséről a BKK-val is tárgyaltak - fejlesszék, mert az ő érdekük is, hogy az utasokat minél jobban tájékoztassák a közlekedési lehetőségekről. A kérdés az, hogy ennek ki, és milyen mértékben viselje a költségeit - tette hozzá.

A BKK pénteken közölte az MTI-vel, hogy felmondta a főváros a Budapest Airporttal 2006-ban taxiállomások üzemeltetésére kötött szerződést, mert nem tudtak megegyezni a drosztok fenntartásáról. Ha május végéig nem születik megállapodás a szerződés új feltételekkel történő megkötéséről, a repülőtéren a speciális, egy taxiszolgáltatónak kizárólagosságot biztosító taxiállomás a továbbiakban nem maradhat meg.

A közlemény hangsúlyozza, hogy Budapest és a BKK célja nem a 2006 előtti repülőtéri taxiállapotok ismételt előidézése, hanem a rendezett repülőtéri taxiszolgáltatás biztosítása, ezért májusig folyamatosan tovább tárgyalnak a Budapest Airport vezetésével.

A Fővárosi Közgyűlés 2006 áprilisában módosította a drosztrendeletet, hogy a Budapest Airport szerződést köthessen egy taxis vállalattal a Ferihegyi repülőtéri fuvarozásról. A rendelet magában foglalta, hogy az üzemeltető a vállalkozóval szemben a magasabb színvonalú szolgáltatás érdekében a helyszíni sajátosságoknak megfelelő más előírásokat is érvényesíthet.

Az üzemeltetőnek ugyanakkor a módosítás értelmében kötelezettséget kellett vállalnia, hogy az utassal vagy rendelésre érkező más taxi-szolgáltatók részére megfelelő utas-kiszállási és -felvételi pontokat biztosít.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×