eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Ilyen veszélyeket rejt az idei kötelező biztosítási kampány

Akár a kétmilliót is elérheti a biztosítót váltók száma, emellett nagyot eső díjak jellemzik az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítási kampányt - mondta az InfoRádiónak a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke. Papp Lajos hozzátette: bár több alkusz kínálja, nem érdemes az év közben lejáró biztosításokat már most, előre megkötni.

A várakozások ellenére 30-40 százalékkal csökkentek a biztosítási díjak a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási piacon - mondta el a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnöke.

Több alkusz azt javasolja, hogy azok is kössenek előre új biztosítást, akiknek nem január az éves fordulópontjuk. Papp Lajos ezzel kapcsolatban úgy véli, kár sietni, hiszen az emberek körülményei változhatnak a szerződés évfordulójáig, és így esetleg kedvezményektől eshetnek el.

Ráadásul az érintettnek ilyenkor arra is figyelnie kell, hogy a megfelelő dátumtól mondja fel a szerződését - figyelmeztetett a szakértő.

Az online kötésekről az elnök azt mondta: az ügyfelek a díjon kívül egyre inkább kíváncsiak más paraméterekre is. Szeretnének például tájékozódni az adott társaság adminisztratív képességeiről, kárrendezési gyakorlatáról, erről pedig csak telefonon vagy személyesen tudnak meggyőződni.

Ezért jó tendenciának tartja, hogy egyre több olyan cég üzemeltet call centert, illetve ügyfélszolgálatot, amely amúgy online csatornán tart kapcsolatot az ügyfelekkel. Papp Lajos megjegyezte: a személyes jelenlét még a biztosításban legegyszerűbb kötelező terméknél sem mehet ki a divatból.

Veszélyes a színvonalra

A FBAMSZ elnöke keddi sajtótájékoztatóján kitért arra is, hogy a mostani kgfb kampányban 24 ezer forintról 15 ezer forint körüli összegre esik az átlagdíj, ez viszont már veszélyezteti a kárrendezés színvonalát. Több biztosító máris bezárta a kárrendezési pontjainak egy részét - tette hozzá.

Elmondta még, hogy amíg tavaly nyolc céghez távozott az ügyfelek többsége, addig most négy biztosítóhoz áramlik a várhatóan kétmillió váltó zöme. Ezt nehéz lesz kezelni, márpedig, ha február közepéig nem fizeti be a csekket az ügyfél, akkor megszűnik a biztosítási védelme. Az utólag fizetendő fedezetlenségi díj pedig akár tízszerese is lehet a kgfb-díjnak.

Papp Lajos azt is szorgalmazta, hogy a jelenlegi éves kgfb-díjhirdetés helyett negyedévente módosíthassák a biztosítók a díjaikat.

Cselovszki Zsolt, a szövetség gépjármű szekciójának vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani kgfb kampányban a kötelező biztosítás mellé kínált olcsó cascónál figyelniük kell az autósok arra, hogy milyen szolgáltatás jár a kisebb díjhoz.

Annál a négyszázezer autósnál, aki az idén év közben vásárolt kocsit, már egységes a kgfb és a casco fordulónapja, így nekik egységes gépjármű biztosítást kínálhatnak a biztosítók. Ez lenne a jövő helyes útja - tette hozzá Cselovszki Zsolt.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×