eur:
385.43
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Matolcsy: Magyarország ismét válaszúthoz érkezett

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a közbeszerzési szabályozás módosítását ígérte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tagjainak, a szervezet megalakulásának 160. évdfordulója alkalmából rendezett fórumon. Tarlós István, és Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter is úgy vélte, sikeres főváros nélkül nem képzelhető el az ország gazdaságának megerősödése.

Az innovációt, a kutatásfejlesztést, az egészségipart és a turizmust említette a főváros kitörési pontjaiként a nemzetgazdasági miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara megalakulásának 160. évfordulója alkalmából rendezett fórumon.

Matolcsy György szerint az elmúlt években ugyan Budapestnek önállóan nem sikerült regionális pénzügyi vagy kereskedelmi központtá válni, de Béccsel, Pozsonnyal és esetleg Brnóval közösen térségi centrumot alkothat, ami a miniszter szerint a többi városnak is előnyös volt, mert a szlovák és az osztrák fővárosnak is gazdasági problémái vannak.

Matolcsy György jelezte, a kiegyezést követően Magyarország az egyik legdinamikusabban növekvő európai ország volt, ez a lendület még a XX. század elején is tartott. Ma azonban az ország nemzeti összterméke csak harmada Ausztriáénak, és Prágához, Varsóhoz képes is jelentős lemaradásban vagyunk - emlékeztetett a nemzetgazdasági miniszter.

A leszakadás oka Matolcsy György szerint ma már nyilvánvaló. Egy hibás, neoliberális gazdasági modell alapján próbált az ország felzárkózni, ami soha senkinek nem sikerült - fejtette ki.

Matolcsy György úgy vélte, Magyarország ismét válaszúthoz érkezett, és az államra, a közösségekre, a családokra sokkal inkább alapozó gazdaságpolitikára van szükség. A miniszter hangsúlyozta, sikeres főváros nélkül nem képzelhető el a magyar gazdaság talpra állítása sem.

A BKIK megalakulásának 160. évfordulója alkalmából rendezett fórumon Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta: mindent meg fognak tenni a magyar vállalkozások megerősítése érdekében, ezért egyebek mellett módosítani fogják a közbeszerzési szabályozást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×