eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Így változtatta meg a sörivók szokásait az idei rossz szezon

Augusztus végéig nyolc százalékot esett a sörpiac. És ebben az időszakban már benne van a nyári szezon, illetve a foci vébé is - mondta az InfoRádióban a Heineken Hungária Zrt. értékesítési igazgatója. Benedek László hozzátette: az emberek inkább az olcsóbb söröket veszik, de a cég ennek ellenére a prémium kategóriában tudta növelni részarányát.

Az elmúlt években még jellemző volt a fogyasztókra, hogy inkább boltban vásároltak sört, és nem ültek be az italért a vendéglátóhelyekre.

Idén ez a tendencia nem folytatódott, maradt tehát a tavalyi arány: ami hatvan százalékos kiskereskedelmi és negyven százalékos vendéglátós forgalmat jelent - közölte a Heineken Hungária Zrt. értékesítési igazgatója.

A piacon a kereslet kissé eltolódott az olcsóbb kategóriák felé, amelyek még olcsóbbá váltak azáltal, hogy bizonyos importőrök különböző trükkökkel csökkentették az áraikat. Ehhez kellett igazítania magyar piacot is - mondta Benedek László. Hozzátette azonban, hogy ha igazán finom, és elfogadható az ára, akkor a márkás söröknek is lehet keletje.

A Heineken Hungária Zrt. inkább az ilyen termékekre koncentrál, és ennek köszönhetően a tavalyihoz hasonló, vagy azt meghaladó árbevételi szintet tudott elérni 2010-ben - tájékoztatott az igazgató. A cég nyári, csapolt sör kampányáról Benedek László elmondta: ennek eredménye a legszebb álmaikat is felülmúlta. Nem gondolták ugyanis, hogy egy olyan piacon, amely nyolc százalékos csökkenést mutat, tizenkét százalékos bevétel-növekedést érnek el a vendéglátó szférában.

A jövőről az értékesítési igazgató úgy vélekedett: bár nem várható nagy változás, abban azonban reménykednek, hogy az elmúlt három év huszonöt százalékos piacvesztése nem folytatódik tovább. Ha pedig az időjárás nem lesz olyan katasztrofális, mint az idén, annak némi pozitív hatása is lehet. Egy-két százalékos növekedésnek már örülniük kell a sörforgalmazóknak - jegyezte meg Benedek László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×