eur:
394.29
usd:
370.47
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Jövőre is megkapják a költségvetési támogatást az önkéntes tűzoltók

Várhatóan jövőre is megkapják a 120 millió forintos költségvetési támogatást az önkéntes tűzoltók és egyesületek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője. Bakondi György főigazgató elmondta: a jövőben nagyobb mértékben számítanának az önkéntes tűzoltók és egyesületek segítségére az élet- és vagyonvédelemben.

Közölte: minél előbb ésszerűsíteni kell a tűzoltók és a katasztrófavédelmi szakemberek munkáját szabályozó rendszert, el kell törölni a hatékonyságot gátoló jogszabályokat, az állományra vonatkozó rendelkezéseket pedig úgy kell módosítani, hogy maradásra késztessék a dolgozókat.

Magyarországon a 609 önkéntes tűzoltó egyesületen belül 289-nek komoly jármű- és eszközparkja van. Ezek megállapodás alapján elsődleges tűzvédelmi feladatokat látnak el.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×