eur:
385.48
usd:
354.48
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

BUX: Amerikai makrogazdasági adatok miatt estek az árfolyamok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 206,31 pontos, 0,93 százalékos csökkenéssel, 21.953,89 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények az erősödő Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Elsősorban az Egyesült Államokban délután megjelent, vártnál rosszabb makrogazdasági adatok hatására csökkentek az európai, így a budapesti részvénypiac indexe az MTI által megkérdezett szakértők szerint.

Kilenc hónapja legmagasabb szintre nőtt - a várt csökkenés helyett - az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a múlt héten. Az amerikai jegybank (Fed) philadelphiai részlege pedig azt közölte, hogy a várt növekedés helyett csökkent a feldolgozóipari aktivitás augusztusban a közép-atlanti térségben.

Varjú Péter, az Erste Bank üzletkötője elmondta, hogy a pozitív kezdés után egy erősebb esést követően inkább fölfelé indultak az árfolyamok, majd "lecsorgás" következett, de a vártnál rosszabb amerikai mutatók közzététele után kezdtek esni igazán az árak.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta, hogy a közép-kelet-európai régió jobban teljesített a nyugat-európaihoz képest.

A Mol 395 forinttal, 1,91 százalékkal 20.300 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 60 forinttal, 1,19 százalékkal 4.990 forintra esett, forgalmuk 6,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,45 százalékkal 667 forintra erősödött, forgalma 222,7 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 200 forinttal, 0,46 százalékkal 42.850 forintra gyengült, a részvények forgalma 696,6 millió forintot ért el.

Szektortársa, az Egis 46,9 millió forintos forgalom mellett 175 forinttal, 0,87 százalékkal 20.045 forintra csökkentette értékét.

A BUMIX 2.022,33 ponton zárt csütörtökön, ez 0,21 pontos, 0,01 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Ficót továbbra is műtik.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×