eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ajánlatok érkeztek a debreceni villamosok gyártására

Két cég nyújtotta be az ajánlatát a debreceni villamosok gyártására a keddi határidőig - közölte Pajna Zoltán alpolgármester. Tájékoztatása szerint az új járművek beszerzésére ötödízben indított nyílt európai uniós közbeszerzési eljárásban négy cég - a cseh Skoda, a horvát Koncar, az olasz AnsaldoBreda, valamint a spanyol CAF - vásárolta meg a pályázati anyagot.

Közülük a keddi határidőig az AnsaldoBreda és a CAF nyújtott be ajánlatot a 18 villamos szállítására.

Egy korábbi tenderen a város a spanyol pályázót hirdette ki győztesnek, de a két alulmaradt akkori pályázó megtámadta a végeredményt a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, és ezután új pályázatot írtak ki.

Az uniós projekt támogatási szerződését még 2008-ban írták alá - emlékeztetett Pajna Zoltán, hozzátéve, hogy a beruházásnak ez év végén kellett volna befejeződnie.

A többszöri közbeszerzési eljárás kétéves késedelmet jelent. A támogatói szerződés módosítása szerint a villamostender befejezési határideje 2012. december 31., a pénzügyi elszámolásnak 2013. június 30-ig kell megtörténnie.

Az összesen csaknem 18 milliárdos beruházás keretében 7,2 kilométer hosszúságú új villamospálya épül Debrecenben, és 18 új csuklós villamost helyeznek üzembe.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×