eur:
389.32
usd:
361.99
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Tovább gyengült a forint

A régiós devizákkal együtt tovább gyengült a forint árfolyama a befektetők általános kockázatkerülési hajlandóságának erősödésével. Az euró csütörtökön délelőtt 281,50 forint volt, míg előző nap délután 280,2 forinton jegyezték.

Az euró a 278,00-281,50 forintos sávban mozog, a kereskedők szerint - ha jelentős hír nem üt be - nem lép ki az árfolyam ebből a sávból.

A befektetők kockázatkerülési hajlandósága fokozódott, bár aktivitásuk jelentősen csökkent, egy-két üzletkötéssel mozgatják az árfolyamokat.

A kereskedők egy része szerint a közép-kelet-európai térség nyomás alatt áll, ennek van belpolitikai oka is, de az euró dollárral szembeni gyengülése is a régiós devizák gyengülése irányába hat.

A dollár árfolyama 229,70 forint volt csütörtökön délelőtt, előző nap délután 227,38 forinton jegyezték. A svájci frank 203,00 forint, száz japán jen árfolyama pedig 252,00 forint, szerda délután a frankot még 201,75, a jent pedig 248,90 forinton jegyezték.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Washington új csapást mér Kínára

Washington új csapást mér Kínára

A Biden-kormányzat visszavonta az Intel és a Qualcomm számára a Huawei félvezetőkkel való ellátását lehetővé tevő kiviteli engedélyeket, növelve ezzel a kínai távközlési berendezéseket gyártó vállalatra nehezedő nyomást. Az amerikai kereskedelmi minisztérium lépése érinti a Huawei laptopok és mobiltelefonok számára gyártott chipek szállítását is, így akár a magyar piacra is hatással lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×