eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Támogatja a kormány akciótervét a MGYOSZ

Számos pontban összhangban áll a miniszterelnök által bejelentett akcióterv a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) javaslataival, így a szövetség támogatja a tervet - hangsúlyozzák közleményükben.

A versenyszféra több mint 60 százalékát képviselő munkaadói szövetség szerint leginkább az adórendszerben tervezett változások indítanak el pozitív folyamatokat. Ugyanakkor a szövetség továbbgondolásra érdemesnek tartja a járulékrendszer átalakítását és óvatosságra int a banki különadó bevezetésében.

Az MGYOSZ szerint kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a banki különadó bevezetése ne veszélyeztesse a bankok működését, hitelaktivitását. A jelenlegi körülmények között rendkívül fontos, hogy az üzleti szféra hitelhez jusson - olvasható a közleményben.

Az adórendszerben tervezett változtatások közül a MGYOSZ szerint a társasági adó csökkentése, a kisadók eltörlése és az adózás egyszerűsítése pozitív folyamatokat indít el.

A szövetség üdvözli az uniós forrásoknak a vállalkozások irányába történő átirányítását, az adminisztratív terhek csökkentését, a beruházások engedélyeztetésének egyszerűsítését is. Az egykulcsos személyi jövedelemadó elősegíti a gazdaság kifehéredését, növeli az adózási fegyelmet.

"A kormány tervezett intézkedései nagyban hozzájárulnak a vállalkozások helyzetének javításához, s így a magyar gazdaság új növekedési pályára állításához" - olvasható a közleményben. A MGYOSZ véleménye szerint az intézkedéscsomag jelentős munkahelyteremtő és gazdaságélénkítő lehetőséget rejt magában, s legfőbb nyertesei a kis- és középvállalkozások.

A szövetség megítélése szerint a nyilvánosságra hozott pontok alkalmasak a vállalkozások eredményes működésének elősegítésére és a működő tőke gyorsabb beáramlásának ösztönzésére. Mindez már középtávon is növelni fogja Magyarország versenyképességét.
A közleményben Futó Péter, a szövetség elnöke hangsúlyozza: a miniszterelnök úr "számíthat cselekvő támogatásunkra az elképzelések megvalósításában.... Bízom benne, hogy miként most, úgy a jövőben is beépülnek javaslataink, ajánlásaink a kormány programjába".

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×