eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Jó gazdasági hírek érkeztek az Egyesült Államokból

Áprilisban 2,9 százalékkal több megrendelést kaptak a tartós ipari cikkek előállításával foglalkozó vállalatok az Egyesült Államokban, mint egy hónappal korábban - jelentette az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium. Tekintettel arra, hogy az elemzői konszenzus +1,5 százalék volt, a +2,9 százalékos érték pozitív meglepetést okozott.

A repülőgépek és a telekommunikációs eszközök iránt egyaránt nagyobb kereslet mutatkozott áprilisban, mint egy hónappal korábban - derül ki az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium jelentéséből.

Az összes megrendelést tartalmazó index 2,9, a szállítási eszközöket nem tartalmazó pedig 4,8 százalékos emelkedést jelzett, ami pozitív meglepetést okozott, hiszen az elemzők mindkét mutató esetében alacsonyabb (1,5, illetve 0,7 körüli) értékekkel számoltak.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×