eur:
389.32
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elbukhatják az autósok a kötelező biztosítás kedvezményeit

Akár 50 ezer autós is kaphat arról értesítést, hogy új biztosítója nem tudta beszerezni a kártörténeti igazolását, ezért a kampányban meghirdetett kedvezményeit elveszíti - mondta a Genertel értékesítési igazgatója. Sebestyén László szerint ez az eset akkor fordulhat elő, ha az autós elírt valamilyen adatot a kötelező biztosítás megkötésekor, és legtöbbször azzal orvosolható, ha maga az ügyfél szerzi meg bonus-malus besorolását.

Az elmúlt időszakban több autós is kézhez kapott olyan értesítőt, amelyben biztosító társaságuk arról értesíti őket, hogy nem sikerült beszerezniük a kártörténeti igazolást. A Genertel értékesítési igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: ebben az esetben a vonatkozó jogszabály értelmében a biztosítónak vissza kell vennie a bonus-besorolást, márpedig ez azt jelenti, hogy az ügyfél jelentős kedvezményektől esik el.

Sebestyén László hozzátette: a kártörténeti igazolást, vagyis a bonus-malus besorolást a biztosítónak kell beszereznie. A szerződéskötéskor azonban előfordulhatnak információs hibák, amelyek következtében nem kerül a biztosítóhoz az igazolás.

Az értékesítési igazgató azt tanácsolja az autósoknak, hogy ellenőrizzék a megadott adatokat (az előző biztosító nevét, a kötvény számát, a rendszámot), és szerezzék be maguk az igazolást, mert ha azt később benyújtják az új biztosítóhoz, akkor visszamenőleg megkaphatja azokat a kedvezményeket, amelyekre jogosult.

A szakértő szerint egyébként az autósok 3-5 százalékát, vagyis 30-50 ezer vezetőt érinthet a kártörténeti igazolás körüli kavarodás.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×