eur:
390.08
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Erősödött a forint hétfőn reggel

Erősödött a forint hétfőn reggel; a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 órakor 264,87 forinton jegyezték az eurót, a péntek esti 266,75 forint után.

A forint a térségbeli devizákkal együtt meggyőző stabilitással vészelte át az euró múlt heti jelentős gyengülését a dollárral szemben. A forint két héten keresztül szilárdan tartotta árfolyamát a 265 forintos euró jegyzési küszöb alatt, pénteken aztán gyengülni kezdett, de az új hetet ismét 265 forint alatt kezdi.

Az euró az idén eddig 2,11 százalékkal gyengült a forinthoz képest.

A DowJones hírügynökségnek nyilatkozó 18 közgazdász közül 17 arra számít, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa hétfői - az áprilisi országgyűlési választás előtti utolsó - ülésén 25 bázisponttal 5,50 százalékra, minden korábbinál alacsonyabb szintre csökkenti az alapkamatot. Várakozásukat az elemzők egyebek között a kedvező inflációs kilátással, Magyarország javuló befektetői megítélésével, és azzal indokolták, hogy a forint ellenállónak bizonyult a görög adósságválság kezelése körüli piaci turbulenciák idején.

A forint a dollárhoz képest is erősödött; hétfőn reggel hét órakor egy dollár 196,66 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon, a péntek esti 197,46 dollár után. A dollár az idén mostanáig 4,05 százalékkal erősödött a forinttal szemben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×