INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Többségi tulajdont szerezhet a Malévben a magyar állam

InfoRádió / MTI
Többségi tulajdonrészt szerezhet a Malévben a magyar állam azáltal, hogy követeléseit, a cég 19 milliárd forintos adó- és egyéb köztartozását tulajdoni részesedésbe konvertálja át - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Duna Televízió Közbeszéd című politikai hír-háttér műsorában. Hozzátette, hogy a tárgyalások még folynak.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: nincs szó arról, hogy az állam visszavásárolja a privatizáció során korábban eladott tulajdonrészt, hanem úgy lesz az orosz tulajdonos társa, hogy a meglévő követelések átalakulnak állami részesedéssé.

Úgy vélte, nem valószínű, hogy a követelését az állam érvényesíteni tudná, gazdasági és turisztikai szempontból viszont sokat profitálhat a Malév többségi tulajdonosaként, amely stratégiai átalakítások után akár nyereségesen is működhet. Oszkó Péter szerint a Malévet az állam ráállíthatja egy olyan pályára, ahol jól működhet.

A pénzügyminiszter a műsorban elmondta azt is, hogy mindenképpen kitölti mandátumát, nem látja úgy, mint a lemondott igazságügyi és rendészeti miniszter Draskovics Tibor, hogy a költségvetés elfogadása után a következő időszak kizárólag a pártpolitikáról és nem a szakmai munkáról szól majd. Oszkó úgy vélte: a pénzügyminiszter munkája a költségvetés elfogadásával nem ért véget, rengeteg szakmai feladat áll még előtte.

Hozzátette, hogy a kampányban valóban nem kíván részt venni és a politikának is búcsút mond a választások után. Ezt azzal indokolta, hogy a szakmai feladat inspiráló számára, de nem szerette meg a politika világát.

A címlapról ajánljuk