eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A villamosmérnökök a legkeresettebbek

Mintegy 1200 állásajánlat és 100 cég várja a látogatókat a Műegyetemi Állásbörzén szerdán és csütörtökön az intézmény központi épületében. A rendezvény elsősorban műszaki és gazdasági végzettséget igénylő ajánlatokkal várja a diákokat és a friss diplomás álláskeresőket, de logisztikai és természettudományi lehetőségek is találhatóak a kínálatban.

A legkeresettebb végzettségűek továbbra is a villamosmérnökök: az őszi Műegyetemi börzén kiállító cégek 39 százaléka keres ilyen diplomával munkaerőt. Õket az informatikusok és a gépészmérnökök követik. A gazdasági és pénzügyi diploma továbbra is érték, a meghirdetett állások 25 százaléka a gazdasági végzettségű álláskeresőknek szól. Az ilyen diplomával rendelkező diákok tehát joggal remélhetnek a diploma után gyors munkába állást.

A tavaszi börzéhez képest változás, hogy az őszi Műegyetemi Állásbörzén ismét képviselik magukat a külföldi cégek. Az álláskeresők francia, holland, amerikai, angol és svéd cégek állásajánlataiból is válogathatnak a börzén. A telekommunikációs szektor azonban nem kínál állásajánlatot és eltűntek az építőipari cégek is az őszi börze kiállítói közül - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

A korábbi évekhez képest összességében kevesebb állásajánlatból választhatnak a friss diplomások és ez a kezdőbéreken is érződik: az elmúlt egy évben nem emelkedtek a diplomásoknak kínált indulóbérek. A cégek által kínált indulókeresetek a műszaki, mérnöki, informatikai diplomások számára átlagosan bruttó 280 ezer forint, gazdasági végzettség esetén bruttó 240 ezer forint körül van.

A kétnapos állásbörzén az 1200 álláslehetőségen túl komplex felkészítő szolgáltatások; angol és magyar nyelvű próbainterjúk, grafológiai elemzések, IQ tesztek, önéletrajz és karrier tanácsadás segíti a látogatók elhelyezkedését.

A szervezők 10-12 ezer látogatóra számítanak a két nap során.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×