eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Évente csaknem két órát sötétben vagyunk

Tavaly némiképp javult a magyarországi villamos energia ellátás megbízhatósága és minősége, de kisebb mértékben mint 2000 és 2007 között - közölte a Magyar Energia Hivatal a minimális minőségi követelményekről és az elvárt színvonalról végzett vizsgálat eredményét ismertetve.

A fogyasztók számára legfontosabb mutatók: az áramellátás megszakadásának átlagos gyakorisága, ennek átlagos időtartama és a nem szolgáltatott villamos energia aránya alapján a magyarországi villamos energia ellátás a rosszabbak között van - állapította meg a hivatal.

Az áramkimaradások gyakorisága 2008-ban 1,61 darab volt fogyasztónként, és az üzemzavarok az év során egy fogyasztó esetében átlagosan összesen 111 percig tartottak. Ehhez képest teljesített rosszabbul a német E.ON magyarországi leánycége, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. (korábbi nevén: E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt.). A hivatal eljárást indított a cég ellen, mert a társaság szolgáltatási területén az áramkimaradások átlagos időtartama több mint 30,6 százalékkal volt rosszabb az országos átlagnál - olvasható a közleményben.

Az áramkimaradások gyakorisága 2006-ban még 1,77 darab volt fogyasztónként, az idejük pedig elérte a 128 percet. Németországban mindössze 21,9 perc fogyasztónként az áramkimaradások éves átlagos időtartama.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a hivatal a múlt évben intézkedéseket írt elő az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. számára, aminek eredményeként hároméves átlagban az üzemzavarok időtartamának fogyasztónként 166 perc alatt kell maradnia. A közlemény megjegyzi, hogy a cég a szükséges intézkedések megtételét már megkezdte, de azok még nem hoztak megfelelő eredményt.

Az ellátás nem tervezett megszakadásának átlagos gyakoriságát tekintve a budapesti Elektromos Művek Nyrt. teljesített rosszul, de ez még a bírságolási határon belül van. Az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. viszont jelentősen javult 2008-ban ahhoz képest, hogy két évvel korábban a követelmények nem teljesítése miatt bírságot kellett fizetnie.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×