eur:
391.06
usd:
366.32
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Csak júliusban derül ki, ki újítja fel a Margit hidat?

Bizonytalan a Margit hídra kiírt tender eredményhirdetése; a távirati iroda azt írta, a főpolgármesteri kabinet kezdeményezi, hogy az eredetileg jövő szerdára várt eredményhirdetést egy hónappal tolják el. A problémát az okozza, hogy az eredetileg kalkuláltnak csaknem duplájába kerülne a híd rekonstrukciója.

Azt javasolja a főpolgármesteri kabinet, hogy a Margit hídra kiírt tender jövő szerdára bejelentett eredményhirdetése egy hónap múlva legyen. A problémát az okozza, hogy a beérkezett ajánlatok a tervezett 13-15 milliárd forintosnál jóval magasabb költségvetéssel kalkulálnak, ezekről pedig a fővárosi közgyűlés dönthet.

Az egyik pályázó, a Hídépítő vezérigazgató-helyettese azt mondta: a 30 milliárdot ők is túlzásnak találják, de a 20-25 milliárd forint reális érték a Margit híd rekonstrukciós munkálataira. Sal László közölte: a beruházást az előirányzottnál magasabb áron lehet csak megvalósítani. Megjegyezte: nem tudja, hogy a főváros milyen módon állapította meg a beruházásra szánt összeget.

A hiányt más projektek elhalasztásából lehetne pótolni. A főpolgármester kabinetfőnöke úgy nyilatkozott, hogy az 1-es, 3-as villamos meghosszabbítása, és az M5-ös Ipacsfa közút építése csúszhat, míg néhány kerékpárút megépítését uniós forrásokból finanszíroznák. Így összességében még 15-17 milliárd forint előteremthető, amelyből már megoldható lenne a Margit híd felújításának kifizetése.

Fontos lenne, hogy még idén nyáron elkezdődjön a munka, mivel az uniós támogatás feltétele, hogy 2011-ig befejeződjön a beruházás. A főpolgármesteri kabinet a jövő hét elején, a közgyűlés csütörtökön tárgyal a lehetséges megoldásokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×