eur:
388.67
usd:
360.92
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Nehéz lesz kikerülni az ingatlanadót, mert az APEH tudja, mi mennyit ér"

Nehéz lesz kikerülni az ingatlanadót, az APEH-nek ugyanis teljes rálátása lesz arra, hogy egy ingatlan mennyit ér - véli a Beák és Társa Ingatlaniroda igazgatója. Beák Attila az InfoRádiónak elmondta, néhány kollégájával ellentétben ő mindaddig komolyan veszi az ingatlanadó tervét, amíg azt valaki vissza nem vonja, szerinte ugyanis minden kormánynak jól jön a bevétel.

Az ingatlanadó némileg visszavetheti az ingatlanpiacot, de nem lesz akkora összeg, hogy megrengesse azokat, akik befektetési céllal vásárolnak ingatlant - mondta az InfoRádiónak Beák Attila ingatlanszakértő.

A Beák és Társa Ingatlaniroda igazgatója úgy látja, a harmincmilliós határ miatt nem csupán a leggazdagabbakat adóztatják meg, mivel még az alsó-középosztályból is rengetegen laknak harmincmillió forintnál drágább lakásban, házban. Vidéken persze ritkább az ezt meghaladó értékű ingatlan, Budapesten viszont teljesen átlagosnak számít - mutatott rá.

Beák nem osztja azt a nézetet, amelyet más ingatlanszakértők, hogy nem foglalkoznak a vagyonadóval, mivel, ha a Fidesz kerül kormányra, úgyis eltörlik. Szerinte ugyanis addig komolyan kell venni az adót, amíg tényleg meg nem szüntetik, mivel minden kormánynak jól jön az így beszedett pénz.

Hozzátette: szerinte nehéz lesz kikerülni az ingatlan után fizetendő adót, mivel az APEH-be minden adásvételi szerződés befut, és így nem lehet majd 29 milliósnak mondani egy negyvenmilliót érő házat.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×