eur:
389.18
usd:
363.32
bux:
68110.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Veszteségek a tokiói és a New York-i tőzsdén

Több mint két százalékkal csökkent, de napi mélypont felett zárt a tokiói értéktőzsde irányadó mutatója kedden. Veszteséggel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók is.

A Nikkei225 indexe két hete legalacsonyabb szinten, 8711,33 ponton fejezte be a napot 2,4 százalék (213,42 pont) gyengüléssel. Napi legnagyobb vesztesége 3,5 százalék volt.

Különösen a banki és a technológiai részvények hanyatlottak. A pénzügyi papírok esését az okozta, hogy kiderült: jelentős leírásokra kényszerült a Bank of America a növekvő rossz követelések miatt az első negyedévben. A technológiai részvények lejtmenetét az IBM vártnál rosszabb eredményei okozták.

Veszteséggel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók is hétfőn. A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 62,88 pontos, 3,76 százalék veszteséggel 1610,19 ponton zárt. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 267,78 ponttal, 3,29 százalékkal 7863,55 pontra hanyatlott.

A befektetők elsősorban banki papírokat adtak el a hat hétig tartó ralli után, illetve azért, mert nem igazán bíznak a bankszektorban, úgy vélik, hogy néhány bank vártnál jobb eredménye elfedi a valóságot, a rossz követelések szaporodásából adódó problémákat.

A kőolaj árának meredek csökkenése miatt erősen visszaléptek az energetikai és az árupiaci cégek is.

A bankszektorral kapcsolatos aggodalmak beárnyékolták a nap két fontos felvásárlási hírét: az Oracle 7,4 milliárd dollárért megveszi a Sun Microsystems céget, a Pepsi Co. pedig 6 milliárd dolláros ajánlatot tett két legnagyobb palackozójának a megvásárlására.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolaj-fajta ára 4,45 dollárral 45,88 dollárra gyengült.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×