eur:
389.23
usd:
363.74
bux:
68173.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

László Csaba: Nem időszerű az eva megszüntetése

Csökkenteni kell az adóterheket az új kormánynak, még akkor is, ha nagyobb lesz a gazdasági visszaesés, és így még inkább csökkenteni kell a költségvetési kiadásokat - mondta el László Csaba, a KPMG adópartnere. A volt pénzügyminiszter szerint egyelőre nem időszerű az eva megszüntetéséről beszélni.

Bár a miniszterjelöltek a bizottsági meghallgatásokon kitérő választ adtak a kormányprogram részleteit illetően, ha a négy nagy adótanácsadó cég és a Reformszövetség által korábban megfogalmazottak mentén alakulnak a Bajnai-kabinet adóelképzelései, akkor az jó iránynak tekinthető - mondta az InfoRádiónak László Csaba, a KPMG adópartnere.

A volt pénzügyminiszter kiemelte: ha nagyobb lesz a gazdasági visszaesés, az eredményezheti azt, hogy nagyobb hiányt tolerál a kormány, ám ezt a piacok nem vennék jó néven. A gazdaság szempontjából a leghatékonyabb egy nagyobb kiadáscsökkentés lenne, ami ebben a helyzetben nem könnyű, de csak egyre nehezebb lesz, emellett fontos az adócsökkentés - közölte.

László Csaba szerint egyelőre nincs értelme az eva, vagyis az egyszerűsített vállalkozói adó létét megkérdőjelezni. Ha a legfontosabb adók terén sikerül olyan állapotot elérni, hogy mindegyiket befizessék a vállalkozók, akkor következhet az, hogy ez az adónem feleslegessé válik, de ehhez még több évre lesz szükség - tette hozzá.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×