eur:
389.01
usd:
360.8
bux:
68155.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Az idő telik, és nem történik a magyar gazdaságban semmi"

Bátor lépésekre van szükség - mondta az Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke a politikai és vállalati vezetők fórumán az öt parlamenti párt képviselőinek és a miniszterelnöknek. A pártok reakcióikban leginkább a hitelességet hiányolták.

Az AmCham elnöke szerint a versenyképesség javításához bátor lépésekre van szükség. Bienerth Gusztáv hangsúlyozta: az idő telik, és nem történik a magyar gazdaságban semmi, mindeközben drámaian változik a nemzetközi pénzügyi környezet és az ország versenyképességi pozíciója továbbromlik, esély sem lesz felzárkózni Európához.

Programokból tele a padlás - kezdte hozzászólását a Fidesz alelnöke. Varga Mihály szerint elsősorban a hitelesség visszaállítása szükséges, ami nem megy fiskális konszolidáció és főleg társadalmi megegyezés nélkül.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke bejelentette: pártja beterjeszt egy olyan törvényjavaslatot, amely az állami túlterjeszkedésnek szabna gátat, és az állami újraelosztás jelenlegi 50 százalékos arányát 40 százalékra csökkentenék, és meghatározná a költségvetés kiadási plafonját.

Az MDF elnöke, Dávid Ibolya azt mondta: az egyik legnagyobb gátja a versenyképességnek a politikai elit, mivel képtelenek a megegyezésre, és a demagógia fontosabb, mint az ország érdeke.

A KDNP nevében felszólaló Bagdy Gábor a versenyképesség gátját a szocializmusból örökölt mentalitásban látja. A hozzászólásokból kiderült, hogy az álláspontok továbbra sem közeledtek egymáshoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×