eur:
389.62
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Étrend-kiegészítők, amelyeknek semmilyen gyógyhatása sincs

Nincs gyógyhatása annak a két termékcsaládnak, amelyet négy cég forgalmazott Magyarországon, ezért a Gazdasági Versenyhivatal 171 millió forintos bírságot szabott ki a vállalkozásokra. A hivatal szóvivője azt mondta: a magas összeget az indokolja, hogy a termékekkel igen sérülékeny fogyasztói réteget céloztak meg.

Nem bizonyítható a Flavin és az Olimpiq StemXcell termékcsaládok gyógyhatása, négy hazai forgalmazó mégis így hirdette a termékeket. A Gazdasági Versenyhivatal ezért a vállalkozásokat, azaz a StemXcell Kft.-t, a Crystal Institute Kft.-t, a Flavinárium Zrt.-t és a , Dunai és Társa Bt.-t összesen 171 millió forintra bírságolta meg, mert a fogyasztókat megtévesztve reklámozták a termékeket.

A cégeknek emellett a termékeket hirdető honlapokon fel kell tüntetni, hogy azok hirdetési módját a GVH elmarasztalta, és azt is, hogy a termékeknek nem tulajdonítható gyógyhatás.

Mint azt Mihálovits András, a GVH szóvivője elmondta: a hivatal rendszeresen ellenőrzi az étrend-kiegészítők és gyógyhatású készítmények forgalmazóit, a vásárlóktól ugyanis sok panasz érkezik, de azt is gyakran tapasztalják az ellenőrök, hogy egy megbüntetett cég tulajdonosa felszámolja vállalkozását, majd egy újat alapít, amellyel egy másik, Nyugat-Európából behozott "csodaszert" kezd forgalmazni.

Ebből is látszik, hogy az étrend-kiegészítők forgalmazása jövedelmező vállalkozás - mutatott rá Mihálovits András.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×