eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Regionális hálózatára koncentrál a Malév

Elsősorban regionális hálózatát fejleszti az új Bombardier-repülőgépekkel a Malév - közölte a légitársaság vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Leonov Péter elmondta: az egy-másfél órás utakon - így például a romániai és más kelet-európai célállomásokra - indítják majd azokat a Q400-as turbólégcsavaros gépeket, amelyek beszerzését 2013-ig tervezi a Malév. A vezérigazgató hangsúlyozta: hatékonyabb, kevesebb üzemanyagot fogyasztó repülőkről van szó.

Korábbi értesülések szerint összesen 226 millió dollárból valósul meg a beruházás. A kanadai céggel múlt hónapban kötött szerződés értelmében az idei téli menetrendben négy használt, majd 2012-ben, illetve 2013-ban négy-négy új repülőgép áll forgalomba a Malévnál. A típus végsebessége eléri az óránkénti 667 kilométert.

A társaság vezérigazgatója kérdésre válaszolva elmondta: a Malév Zrt. a Malév márkanevet, kerozinvezetéket és egy cég üzletrészét adta el, részben ezek járultak hozzá a cég 703 millió forintos nyereségéhez.

A vállalat tartozásaival összefüggésben Leonov Péter közölte: vannak tartozásaik a repülőtér-üzemeltető és az adóhatóság felé, de ezeket a megállapodásoknak megfelelően kifizetik a nyári időszak bevételeiből.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×