eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A PSZÁF visszavonta a MÁV ÁBE tevékenységi engedélyét

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2008. augusztus 15-i hatállyal visszavonta a MÁV Általános Biztosító Egyesület (MÁV ÁBE) tevékenységi engedélyét. A szervezet szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a tagok már csütörtöktől választhatnak új biztosítót, erre két hét áll rendelkezésükre.

Binder István az InfoRádióban azt is közölte: mind a 195 ezer tagot postai úton értesítik a következő hetek teendőiről. Hozzátette: az esetlegesen visszajáró tagdíjat az alapszabályban rögzített sorrend szerint kell rendezni.

A szóvivő azt ugyanakkor nem erősítette meg, hogy erre minden esetben meglesz a fedezet. Arra is figyelmeztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyfeleit, hogy fizessék be az esedékes díjakat, különben komoly szankciókra számíthatnak, emellett például baleset okozása esetén a teljes kárt meg kell téríteniük.

A pénzügyi felügyelet azután kezdeményezte a MÁV Általános Biztosító Egyesület tevékenységi engedélyének visszavonását, hogy az egyesület rendkívüli közgyűlésén a tagok elutasították, hogy pótbefizetéssel rendezzék a biztosító helyzetét.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×