eur:
388.59
usd:
360.92
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Nem akarnak fizetni a MÁV ÁBE ügyfelei

A MÁV Általános Biztosító Egyesület tagjainak fele nem fizette még meg a harmadik negyedéves díjat. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a befizetés elkerülésével nem lehet felbontani a meglévő szerződést.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője arra figyelmeztette a MÁV Általános Biztosító Egyesületnél kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkezőket, hogy fizessék be az esedékes díjat, különben komoly szankciókra számíthatnak.

Binder István emlékeztetett: akinek nincs kötelező felelősségbiztosítása, annak baleset okozása

esetén a teljes kárt meg kell térítenie, emellett más társasághoz csak akkor lehet átszerződni, ha az előző biztosítónál rendezték a díjat.

A szóvivő az InfoRádiónak elmondta: a harmadik negyedévi díjnak eddig hozzávetőleg a fele folyt be a MÁV Biztosítóhoz, ugyanakkor hangsúlyozta: a biztosítottak szerződésben állnak az egyesülettel, tehát a díjat mindenképpen be kell fizetniük.

Hozzátette: a jogszabály úgy rendelkezik, hogy a negyedév kezdetét követően legkésőbb 30 napon belül, vagyis július 30-ig be kell befizetni az összeget. Ha ezt az ügyfél nem teszi, a biztosító rosszabb kategóriába sorolhatja.

További szankció lehet az is, ha a közúton igazoltató rendőr, látva, hogy nincs meg az autós befizetését igazoló csekkje vagy banki átutalása, akár ki is vonhatja a gépkocsit a forgalomból.

A PSZÁF szóvivője elmondta azt is: téves az a hiedelem, miszerint az esedékes díj meg nem fizetésével valaki távozni tud biztosítójától.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×