eur:
389.43
usd:
361.86
bux:
68656.33
2024. május 7. kedd Gizella

Magyarországon létszámbővítést tervez a Siemens

Bár cégcsoport szinten 17 ezer ember leépítéséről döntött a Siemens, a magyarországi cégnél nem terveznek létszámcsökkentést, sőt inkább bővítést. A Siemens Nemzeti Vállalat elnök-vezérigazgatója beszámolt arról is, hogy a cég korábbi vezetőjének felmondott az anyavállalat.

A Siemens korábbi magyarországi vezérigazgatója is távozott az anyacégtől - mondta a magyar cég elnök-vezérigazgatója. Szentkuti László nem indokolta a felmondást, a bejelentéshez csak annyit tett hozzá, hogy a közelmúltban távozott a magyar cégtől a felügyelő bizottság elnöke, Hetényi Péter is.

Szentkuti László a korrupciós ügyek kapcsán elmondta: zajlik a cégcsoportnál egy átfogó vizsgálat, amelyet egy független amerikai iroda végez. A magyar Siemens-vezér hozzátette: az amerikai jogászok már többször jártak a magyar cégnél, de eredményről még nem tudnak beszámolni.

Szentkuti László konkrét kérdésre annyit elárult, hogy a vizsgálat kiterjed egyebek mellett a Combino villamosok beszerzésére is. Arra a kérdésre, hogy milyen nagyságrendű kenőpénzek forogtak Magyarországon, nem válaszolt.

Azt azonban hangsúlyozta, hogy a megtépázott hírnév ellenére a megrendelések nem estek vissza a cégnél. A magyarországi cégcsoportnál a tavalyi eredmények szerint nőtt a nettó árbevétel, mintegy 27 százalékkal, ami Szentkuti László szerint főleg a Combino megrendelésnek és a miskolci erőműnek köszönhető.

Mindezek ellenére az adózás utáni eredmény csökkent. Az elnök-vezérigazgató elmondta azt is, hogy az anyavállalat által elrendelt 17 ezer fős leépítés Magyarországot nem érinti, sőt, inkább felvennének dolgozókat, úgy 200 főt, mert - mondta Szentkuti László - a budapesti transzformátor- és erőmű-technikai gyárakban betanított munkásból és technikusból hiány van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×