eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Nem fogyott ki a kincstár, a nyugdíjasok megkapják járandóságukat

Minden nyugdíjas időben meg fogja kapni a járandóságát, a kincstári számlán elegendő forrás van, és minden kötelezettséget rendben ki tudnak fizetni - mondta az InfoRádiónak a pénzügyminiszter. Veres János egyes nyugdíjasok számláit ért csalási kísérlettel kapcsolatosan úgy reagált: a folyósítások biztonságát meg kell őrizni, ezért szükség lehet a jelenlegi szabályok szigorítására.

A magyar költségvetésnek bőségesen van forrása arra, hogy a szükséges kötelezettségeit teljesítse, és teljesíteni is fogja - mondta az InfoRádiónak a pénzügyminiszter, aki hozzátette: a nyugdíjasok a következő napokban meg fogják kapni nyugdíjukat.

Veres János elmondta: ha lesz a nyugdíjakban bármiféle csúszás, akkor az nem azzal függ majd össze, hogy van-e vagy nincs pénz a kifizetéshez, ugyanis a kincstári számla rendelkezik megfelelő forrásokkal, és minden kötelezettséget rendben ki tudnak fizetni.

A miniszter hangsúlyozta: jövő héten hozzák nyilvánosságra a költségvetési helyzetről szóló részletes jelentést, ami azt fogja igazolni, hogy az első félévben a magyar költségvetés pénzforgalmilag a tervezettnél jobban teljesített.

A tervezettnek megfelelően biztosítottuk a finanszírozás forrásait, és több likvid forrás áll rendelkezésre, mint amennyi egyébként szükséges lenne a kötelezettségek teljesítéséhez - közölte a pénzügyminiszter.

Veres János nem kommentálta azt a sajtóértesülést, miszerint a kifizetések késése mögött bűncselekmény állhat, de közölte: meg fognak tenni mindent annak érdekében, hogy ha kell, a jelenlegi szabályok szigorításával is biztonságosabbá tegyék a folyósítást.

Ahol sok pénz mozdul, ott sok ember fantáziája elszabadul, hogyan lehetne ennek a pénznek egy részéhez hozzáférni. Értelemszerűen olyan biztonsági eljárásokat kell követni, ami alapján mindenki biztosan megkapja a pénzét; ez az állampolgárok és a kormány elemi érdeke - mondta a pénzügyminiszter.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×