eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kevés turista köt biztosítást, pedig megérné

A külföldre utazók mindössze 35 százaléka köt utasbiztosítást, ez jóval alacsonyabb az uniós átlagnál - mondta az InfoRádiónak a Netrisk.hu ügyvezetője. Haraszti Zsolt hozzátette: egy négytagú család legolcsóbb biztosítása nyolc napra hétezer forint.

Míg a britek 90, addig a magyarok csupán 35 százaléka köt baleset-, poggyász- és egészségbiztosítást, ha külföldre megy, pedig ezek díja az utazás teljes költségéhez képest elenyésző - mondta az InfoRádiónak a Netrisk.hu ügyvezetője.

Haraszti Zsolt közölte: cégüknél átlagosan nyolc napra kötnek utasbiztosítást az ügyfelek, amiért körülbelül 3 ezer forintot fizetnek, vagyis a napidíj 380 forint körül alakul. Alapszolgáltatásokat garantáló biztosítást már 200-250 forintért is lehet vásárolni.

Nem csak azért érdemes utasbiztosítást kötni, mert az asszisztencia szolgáltatást igénybe lehet venni: ha baleset történik, az orvosi kezelés és a hazautazás költségét is vállalja a biztosító - magyarázta a Netrisk.hu ügyvezetője.

A biztosítók általában három-, négyféle utasbiztosítási csomagot kínálnak, ezek a biztosítási fedezet és a szolgáltatási limit szempontjából különböznek egymástól. Az átlagos biztosítás 10-20 millió forintig nyújt fedezetet baleset vagy betegség költségeinek megtérítésére - közölte Haraszti Zsolt.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×