eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Yahoo!: a Microsoft újból nekifut

Ismét tárgyalásokat kezdett a Microsoft a Yahoo! vezetőivel, egyelőre csak amiatt, hogy valamilyen módon összehangolják a két társaság internetes kereső üzletágát.

A Microsoft újra felvette a kapcsolatot az internetes keresőt és tartalomszolgáltatót működtető Yahoo!-val, hogy együtt megvizsgálják a társaság egyik részlegének megvásárlását, emellett kész ajánlatot tenni a teljes cégért.

A cég közleménye szerint nem terveznek ajánlatot tenni a Yahoo!-ra, de fenntartják a jogot arra, hogy álláspontjukat felülvizsgálják. Értesülések szerint a tárgyalások középpontjában a két társaság internetes kereső üzletágának összehangolása lehetősége áll.

A Microsoft lépése néhány nappal azután történt, hogy a Yahoo! egyik részvényese, Carl Icahn kijelentette: puccsra készül a cég igazgatóságában. Az amerikai milliárdos, aki négy százaléknyi Yahoo!-részvényt birtokol, tíz igazgatósági tagot is menesztene. Az üzletember azt kívánja elérni, hogy a Yahoo! vezetői kezdjenek tárgyalásokat a Microsofttal.

A Microsoft február 1-jén jelentette be, hogy 44 milliárd dollárért felvásárolná a Yahoo!-t. A részvényenkénti 31 dolláros ajánlat az akkori árfolyam több mint másfélszeresét jelentette, ám a Yahoo! elutasította a megkeresést, mert az - szerinte - nem tükrözte a cég fejlesztési kapacitásait.

Ezek után május elején a Microsoft visszavonta vételi ajánlatát.

Az üzlet első számú célja a több mint évi 40 milliárd dollárt érő online hirdetési piaci részesedés növelése lett volna. Ezen a területen a Microsoft részesedése 6 százalék körüli, a Yahoo!-é 14 százalék, míg a vezető cégé, az ugyancsak amerikai Google-é 30 százalék körüli.

Elemzők korábban arról beszéltek, hogy a Yahoo! a Google számára is vonzó felvásárlási célpont lehet.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×