eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

MOL: 65 milliárd forint nettó eredmény az első negyedévben

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. 65 milliárd forint nettó eredményt ért el az első negyedévben. Ez 43 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 45,6 milliárd forintot.

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. 65 milliárd forint nettó eredményt ért el az első negyedévben, ami 43 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 45,6 milliárd forintot - közölte a társaság tőzsdei gyorsjelentésében csütörtökön.

A konszolidált, nem auditált a nemzetközi pénzügyi jelentési szabványnak (IFRS) megfelelő eredménykimutatás szerint Mol nettó árbevétele 786,1 milliárd forint volt január-márciusban, szemben az egy évvel korábbi 515,8 milliárd forinttal.

A társaság üzleti eredménye 10 százalékkal 67,3 milliárd forintra nőtt, a kamat-és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 7 százalékkal 101,6 milliárd forintra csökkent.

Az elemzők az első negyedévre 59,6 milliárd forint nettó eredményt vártak 66,062 milliárd forint üzleti eredmény és 101,371 milliárd forint EBITDA mellett.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×