eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Súlyosabban is bírságolhat a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete megújította intézkedési politikáját, így például a jövőben még inkább figyelembe veszik a jogsértés piacra gyakorolt súlyát, a szankciók meghatározásánál, ami a bírságok összegének emelkedését is jelentheti - mondta el a szervezet szóvivője.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) megújította intézkedési politikáját, amelynek elvei ezután nem csak a jogi aktusokra, hanem a felügyelet egyéb eljárásaira is vonatkoznak - közölte Binder István. Erre azért volt szükség, mert nem minden alkalommal volt világos és egyértelmű, hogy milyen piaci zavarokra milyen felügyeleti lépést tett a PSZÁF - tette hozzá a szervezet szóvivője.

Az uniós követelményeknek megfelelően megfogalmazták az intézkedési politikában azokat az eszközöket, amelyeket alkalmaznak, az évértékelő megbeszéléstől kezdve a vezetői körlevélig - fejtette ki a PSZÁF szóvivője.

Binder István elmondta: a felügyelet egyre szélesebb körben alkalmazza a kockázat alapú felügyelést, így a jövőben hangsúlyozottabban veszi figyelembe a jogsértés piacra gyakorolt súlyát, ami természetesen arányos az intézmény piacon elfoglalt részesedésével, befolyásával.

Az intézkedés hatására kiszámíthatóbb, előreláthatóbb és következetesebb lesz a PSZÁF tevékenysége - közölte a szóvivő.

Binder István hangsúlyozta: nem kizárható, hogy emelkednek a büntetési tételek is.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×