eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Új vezetés a Magyar Villamos Művek élén

A Magyar Villamos Művek közgyűlésén 627 milliárd forint feletti árbevételről adtak számot, a társaság 1 milliárd forint osztalékot fizet. A tulajdonos kezdeményezésére megszavazták a személyi változtatásokat.

A társaság igazgatósága 32,5 milliárd forint mérleg szerinti eredményről számolt be; a cég közleménye szerint a közgyűlés elrendelte, hogy a társaság fizessen 1 milliárd forint osztalékot a részvényeseknek.

A közgyűlésen megállapították: a vállalatcsoport teljesítette az üzleti terveket, néhány területen meg is haladták az előirányzott célokat. A közleményben hangsúlyozták: a társaság felügyelő bizottsága megállapította, hogy a vezetés a közgyűlés, azaz a tulajdonosok által elfogadott, az MVM Csoportra irányadó középtávú stratégia mentén, az annak történő megfelelés jegyében végezte tevékenységét, a jogszabályi keretek figyelembevételével.

A felügyelő bizottság jelentése szerint az MVM vezetése a piacnyitásra felkészült, és a tőle elvárható gondossággal, és szakértelemmel járt el.

Személycserék

Döntött a közgyűlés a személyi kérdésekről. Az MVM igazgatóságának elnöke, Vásárhelyi István, valamint a testület tagja, Voszka Éva a közgyűlés napjával lemondott tisztségéről. A közgyűlés visszahívta az igazgatóság tagjai közül Kocsis Istvánt 2008. május 31-vel - akinek ezzel egyidejűleg vezérigazgatói kinevezése is megszűnik -, ezenkívül visszahívták még Karl Imrét is az igazgatóságból.

2008. június 1-jével az igazgatóság tagja lesz Mártha Imre eddigi vezérigazgató-helyettes, aki egyben szintén június elsejei hatállyal a MVM Zrt. vezérigazgatója lesz.

Új tag még az igazgatóságban Gordos Péter, aki a Magyar Energia Hivatal jelöltje,a gazdasági tárca energetikai főosztályának eddigi vezetője. Szintén új tag Kamarás Zoltán, aki dolgozott az ÁPV Rt-nél a villamosenergia területen, és 1998 óta az MVM-nél van vezető beosztásban.

Régi-új ember az igazgatóságban Pál László, volt ipari miniszter, volt MVM-vezérigazgató, korábbi Mol-elnök, valamint Nagy József, akit Szabó Pál közlekedési miniszter jelölt. Az igazgatóság új elnökét még nem választották meg, mert igazgatósági ülés csak kedden lesz. A tulajdonos állam Lengyel Gyula eddigi igazgatósági tagot javasolta.

A társaság által kiadott közlemény szerint a közgyűlés - tekintettel a kormányzat által tervezett szervezeti és szabályozási változásokra - nem hozott döntést az MVM középtávú stratégiájával kapcsolatosan, illetve nem döntött vállalat üzletpolitikájáról és üzleti tervéről.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×