eur:
398.71
usd:
364.11
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

Jelentősen lassult az ipari termelés növekedése

Az ipari termelés növekedése éves összevetésben jelentősen lassult. Márciusban munkanaptényezővel korrigálva a bővülés csak 4,3 százalékot tett ki, míg februárban még 9,8 százalék volt.

Jelentősen lassult az ipari termelés növekedése éves összevetésben, márciusban munkanaptényezővel korrigálva a bővülés csak 4,3 százalékot tett ki, míg februárban még 9,8 százalék volt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett előzetes adatai szerint.

A havi változást tekintve márciusban az ipari termelés nem érte el a februári szintet sem, a szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított index szerint 2,6 százalékkal maradt el attól, míg februárban még 2,3 százalékos növekedést regisztráltak.

Korrekciók nélkül a termelés csupán 1,9 százalékkal haladta meg a tavaly márciusi szintet, szemben a februári 9,8 százalékos növekedéssel.

A termelés volumene az év első három hónapjában 6,9 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

Tavaly márciusban az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 4,3 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 6,8 százalékkal nőtt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×