eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Újabb rekordot döntött a kőolajár a nemzetközi piacokon

Újabb rekordot döntött a kőolajár a nemzetközi piacokon. A Goldman Sachs globális pénzügyi szolgáltató azt valószínűsíti, hogy 2 éven belül elérheti a 150-200 dollárt az olajár. Szakértők szerint a dráguláshoz hozzájárult a gyenge dollár is.

Újabb rekordot döntött a kőolajár a nemzetközi piacokon. Elemzők szerint a drágulást elsősorban a Goldman Sachs globális pénzügyi szolgáltató új előrejelzése okozta.

A cég azt valószínűsíti, hogy 2 éven belül elérheti a 150-200 dollárt az olajár. Londonban az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 120 dollár 30 cent volt záráskor, míg a New York-i árutőzsdén a nyugati féltekén irányadó amerikai könnyűolajfajta 121 dollár 84 centen fejezte be a kereskedést.

Szakértők szerint a dráguláshoz hozzájárult a gyenge dollár, valamint a csökkenő mexikói és orosz kitermelés miatti aggodalom is. Az azonban nem befolyásolta a kereskedést, hogy jelenleg a fogyasztás is mérséklődik. Az olaj hordónkénti ára egy év alatt csaknem kétszeresére növekedett, tavaly májusban 62 dolár volt.

Címlapról ajánljuk

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×