eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egész Európa vizsgálja a kartellgyanús esetet

Versenyfelügyeleti eljárást indított 14 katódsugárcső-gyártó ellen a Gazdasági Versenyhivatal, mivel felmerült a gyanú, hogy összehangolták piaci magatartásukat - mondta el a hivatal szóvivője. A kartellvizsgálat több európai országban is folyik, a magyar versenyhivatal az 1995-2004 közötti, az ország uniós csatlakozása előtti időszakot tekinti át.

A tizennégy vállalat, köztük a Samsung, a Daewoo vagy a Thomson leányvállalatai ellen az Európai Bizottság indított vizsgálatot, felmerült ugyanis, hogy a cégek 1995 és 2007 között megvitatták az árakra, az értékesítés mennyiségére, a keresletre vagy a kapacitáskihasználásra vonatkozó információkat.

Mivel Magyarország csak 2004-től uniós tag, a GVH is vizsgálja, hogy ezt megelőzően kartelleztek-e hazánkban az említett cégek - közölte a GVH szóvivője.

Ha bebizonyosodik a gyanú, az elektronikai vállalatok az előző évi nettó árbevételük 10 százalékáig bírságolhatók, így Mihálovits András szerint a bírság teljes összege igen jelentős lehet.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×