eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

APEH: 80 ezer ember nem jogosult egészségügyi ellátásra

Az APEH több mint 100 ezer magánszemélyt tudott beazonosítani abból a 134 ezerből, akik az OEP nyilvántartása szerint nem rendelkeztek biztosítási jogviszonnyal - mondta el Balázs Eszter, az APEH főosztályvezetője.

Az egészségbiztosító februárban 134 ezer ember adatait adta át az adóhatóságnak, hogy segítséget kérjen a beazonosításukhoz, ugyanis nem volt egyértelmű, hogy rendelkeznek-e egészségbiztosítással.

Az APEH mintegy 34 ezer embert egyáltalán nem tudott azonosítani, ők eddig semmilyen kapcsolatban nem álltak a hatósággal: nem adtak be adóbevallást, sőt még az adószámukat sem tudja a hivatal - mondta az InfoRádióban Balázs Eszter főosztályvezető.

Hozzátette: a 100 ezer emberből 80 ezer után senki nem fizet járulékot, így nem tekinthető biztosítottnak, és mindössze 20 ezer emberről igazolódott be, hogy jogosult az egészségügyi ellátásra.

Az adóhivatal ettől a héttől kezdi meg az adategyeztetési levelek kipostázását az érintetteknek. A többi mellett az adószámukra, valamint a TAJ-számukra kíváncsi, és arra, hogy mikor, ki fizetett utánuk egészségbiztosítási járulékot.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×