eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Újra kaphatnak támogatást a tőzsdére készülő cégek

Ismét pályázhatnak a tőzsdére készülő vállalkozások a gazdasági tárca által meghirdetett 100 millió forint keretösszegű támogatásra.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közleménye szerint a tárca a 100 millió forintnyi keretet más forrásból újra feltölti, amennyiben ez szükséges.

A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, amelynek mértéke a tőzsdei bevezetés igazolt költségeinek 50 százaléka, de maximum 25 millió forint.

A támogatás feltétele, hogy a pályázó által kibocsátott részvényeket 2009. május 31. napjáig bevezessék a Budapesti Értéktőzsdére, és a társaságok vállalják: a bevezetést követően legalább 2 évig a tőzsdén maradnak.

A korábbi pályázatok nyertesei közül eddig egyebek mellett az Állami Nyomda, a TvNetWork illetve a Bookline részvényeit vezették be a Budapesti Értéktőzsdére.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×