INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Albán olajfinomítót venne a MOL

InfoRádió / MTI
Eddig 15 külföldi vállalat jelentkezett az albán állami olajfinomító cég megvételére - közölte a tiranai gazdasági miniszter. Genz Ruli a legújabb jelentkezők közül kiemelte a MOL-t.

Tizenöt külföldi vállalat jelentkezett Albániában az állami olajfinomító cég megvételére - jelentette be az ország gazdasági minisztere, aki külön hangsúlyozta a MOL részvételét a tenderen.

- Boldog vagyok, nem hittem volna, hogy a nagyok és jelentkeznek egy akkorka finomítóra, mint a miénk, amely évente 2 millió tonna olajat dolgoz fel, de az emelkedő olajárak bizonyára szerepet játszanak ebben - mondta a miniszter újságíróknak.

Az ARMO-nak két finomító üzeme és egy kisebb benzinkúthálózata van Albániában. A vételi ajánlatok pontozásában a pontok háromnegyede az ajánlott árat, egynegyed a vevő üzleti és fejlesztési tervét értékeli majd. A hivatalos licitet május 21-én kezdik, az adásvételi szerződés aláírását júniusra tervezik.

Az ARMO-ról a miniszter elmondta, hogy 2006-ban 1,7 milliárd lekre (13,6 millió euró) növelte profitját a 2004-es 365 millió lekről. Részvénytőkéje 50 millió euró, vagyonát 100 millió euróra tartják.

Kapcsolódó hang

Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzõje
 


A címlapról ajánljuk